Domácí představení mladších žáků

11. březen 2020

Dne 7.3.2020 naši MLŽI pořádali domácí turnaj (5+1), na který dorazili tradiční soupeři FBC Liberec Black, Sokol Koberovy a FBC Panthers Liberec Black.

V prvním zápase jsme změřili síly s FBC Liberec Black. Zápas to byl vyrovnaný, šance byli na obou stranách. Náš tým nastoupil v klasických pětkách, tak jak spolu děti běžně hrají. Postupně jsme si vytvořili náskok až 4:0, který byl podepsán hattrickem Maťeje Drbohlava, který se parádně prosadil svými individuálními schopnostmi obehrát i několik hráčů soupeře. V závěru však soupeř vstřelil během minuty dva rychlé góly a na našich hráčích byl znát velký strach o výsledek.

Závěr zápasu tak ovládl soupeř a i když už nestihl vyrovnat, velmi nás potrápil.

Na druhé utkání se Sokolem Koberovy jsme záměrně zamíchali sestavami. Hráče, co běžně hrají útok jsme poslali do obrany a obránce do útoku. Cílem této akce bylo zapojit hráče do práce i na jiných postech než jsou zvyklí, tak aby se každý učil hrát na všech postech. Tento krok byl velmi poučný v tom, že nám tato změna úplně rozhodila herní rytmus.

Tradiční útočníci, co hráli nyní obranu, přestali pracovat pro tým. Vázla komunikace, nasazení, bojovnost. Pro nás, trenéry to je impulz pro další práci na zlepšení variability hráčů na jednotlivých postech. Přes všechny nedostatky se ale utkání výsledkově přiklonilo na naši stranu.

V posledním utkání jsme vyzvali FBC Panthers. Co se sestavy týká, hráči se vrátili na své obvyklé posty. Utkání bylo velmi bojovné, ale soupeř byl florbalovější a hladovější po míčku. Velmi nás podržel gólman Zamastil, který předváděl neskutečné zákroky a díky němu nedošlo k nechtěnému debaklu. V kombinaci aktivnější hry soupeře a našich individuálních chyb se tak zrodila zasloužená porážka našeho týmu.

Děkuji hráčům za snahu a předvedenou hru. Opět se ukázalo, co jsou naše silné stránky a na čem se musí nadále pracovat. Důležité je, že děti hráli s nadšením a nikdo se nezranil. Dále děkuji rodičům, za podporu a jako vždy parádní servis v podobě zajištění občerstvení, které si velmi pochvalovali i rodiče našich soupeřů.

Ještě jednou díky hráčům, kteří nás reprezentovali: Jakub Zamastil, Míša Stěhula, Kuba Prousek, Leoš Křapka, Domča Weisshaupt, Anička Štěpánková, Terezka Michalová, Kája Brabencová, Denny Eis, Jura Polakovič, Máťa Drbohlav, Vojta Janů, Ríša Hyška.

Trenérský tým: Tomáš Janů, Marcel Bažant a Aleš Hypšman.


Výsledkový servis pro milovníky statistik:

SCC Semily Predators 4:2 FBC Liberec Black
SCC Semily Predators 3:2 Sokol Koberovy
SCC Semily Pradators 3:4 FBC Panthers Liberec