Družstvo juniorů v Lípě úspěšné na 50 %

12. únor 2020

V sobotu 8.2. se družstvo juniorů vydalo na turnaj do České Lípy, kde se utkalo s týmy FBC Liberec B a TJ Turnov florbal.

SCC Semily 8:5 FBC Liberec B
SCC Semily 3:5 TJ Turnov

Komentář trenéra Jana Štěpánka:
"Druhý únorový víkend nás zavedl do daleké Lípy, kde na nás čekaly 2 velice těžké zápasy.

V prvním zápase jsme se střetli s týmem z Liberce, který je papírově silnější. Do zápasu jsme vstupovali s jasným plánem, napadat soupeřovu rozehrávku a zdvojovat hráče na mantinelu, a tak lehce získávat balony pod naší kontrolu. Začali jsme vcelku aktivně a díky naší aktivitě jsme byli odměněni dvěma rychlými góly. Bohužel přišel náš klasický výpadek a ve druhé třetině se na nás soupeř dotáhl a dokonce chvíli v zápase i vedl. Do třetí třetiny jsme se uklidnili, šli do toho s tím, že zápas můžeme v poklidu vyhrát a povedlo se nám to. Na druhou stranu nás stále trápí hluché pasáže zápasu, kdy kluci naprosto vypnou a soupeř se tím dostává zbytečně do hry.

Ve druhém zápase nás čekalo regionální derby s TJ Turnov. Zápasy s Turnovem jsou vždy plné aktivní hry a krásných šancí. Teď tomu ale tak nebylo a oba týmy se trápily. Kluci v různých pasážích zápasů působili unaveně, až letargicky, a kvůli tomu, nás Turnov přehrával. Abych je ale pouze nehanil, tak i přesto, že oba týmy předváděli špatné výkony, jsme první 2 třetiny byli lepším týmem. Až náš výpadek ve třetí třetině rozhodl o osudu zápasu, který jsme nedokázali zvrátit ani závěrečnou powerplay. V tomto zápase nás stálo vítězství naše zbytečné fauly, pozdní přístup k hráčům s balonkem a bezzubost v útoku. Víme, co do dalších zápasů musíme zlepšit a již se těšíme na další turnaj.

Chtěl bych klukům poděkovat za turnaj, fanouškům za podporu a soupeřům za fér zápasy."