Starší žáci hráli v České Lípě

30. leden 2020

V neděli 26.1.2020 se družstvo stržů vydalo na turnaj do daleké České Lípy, kde čelilo týmům FBC Česká Lípa, Florbal Koberovy a Mocní Tuleni Podbořany.

Komentář trenéra Davida Navrátila:
“V neděli 26.1.2020 jsme se se staršími žáky vypravili do České Lípy na první turnaj po Vánocích. Hrací pauza byla dlouhá a všichni jsme se těšili, že vyzkoušíme prvky, kterým jsme se věnovali na posledních trénincích. S hráči jsme si stanovili dva hlavní úkoly, které jsme chtěli plnit. Napadat soupeře v jeho obranném pásmu a získat míček už na soupeřově polovině a po ztrátě míčku se ho snažit hned navrátit na naše hole.

Stanovené úkoly se nám dařilo vcelku plnit. První zápas byl velmi vyrovnaný, dlouho jsme drželi těsné vedení. Hráli jsme více na míčku, ale bohužel se objevila hluchá pasáž hry, kdy se nedařila rozehrávka. Tečkou za touto části hry byl povedený vlastní gól, který nás všechny opravdu pobavil.

Druhý zápas se nám z hlediska plnění úkolů povedl nejlépe. Po většinu času jsme hráli na soupeřově polovině, vytvořili jsme si spoustu brankových příležitostí. Pouze se zakončením nemůžeme být spokojeni. Střelba nebyla naše slná stránka. Ale s průběhem zápasu můžeme být spokojení.

Poslední zápas byl z obou stran velmi bojovný, domácí tým, hnaný početnou fanouškovskou základnou, hrál dobře. Vyrovnaná hra, příležitosti na obou stranách. V závěru utkání jsme urvali výsledek na naši stranu. Většinou pro nás vyrovnané zápasy končili smolně, z tohoto zápasu si odnášíme ponaučení: plníme-li úkoly, které si řekneme na lavičce a soustředíme-li se na naši hru, umíme vyrovnané zápasy zlomit v náš prospěch.

Klukům patří díky za nasazení, zadané úkoly jsme splnili podle mého na 75 % - lepší nasazení, koncentrace a mohli jsme soupeře více a snáze přehrávat . Do přístě víme, kde nás tlačí pata a těšíme se na příští turnaj před domácím publikem. Díky soupeřům i jejich fanouškům a především našim příznivcům za výbornou podporu.”