Áčko přivezlo z Českého Dubu 4 body

9. listopad 2022

Muži vyrazili v sobotu na druhý ligový turnaj sezony. Po zlepšeném výkonu oproti úvodnímu turnaji porazili Jablonec a remizovali s rezervou libereckých Panthers.

SCC SEMILY 3:2 FLORBAL JABLONEC

SCC Semily 4:4 FBC Panthers Liberec B

Komentář trenéra Tomáše Miksánka:

„Z dnešního výkonu mám dost rozporuplné pocity. Na jedné straně jsem rád za herní posun, který kluci udělali. Na straně druhé mě štve, že se nedokážou koncentrovat celý zápas na svůj vlastní výkon. S Jabloncem to byl vzhledem k proporcím haly boj o každý metr už tak malého hřiště. Upřímně si myslím, že kdyby se hrálo na hřišti s normálními rozměry, pobral by zápas mnohem více kvality i krásy. Takhle to bylo spíš čekání na to, kdo udělá víc chyb. Přesto jsem rád, že jsme dokázali konečně bránit aspoň trochu podle představ a i míčku jsme si oproti prvnímu turnaji výrazně více vážili. Druhý zápas byl pro mě docela zklamáním. Když bych si měl představit, co se honilo před zápasem hráčům v hlavě, bylo by to něco jako: „Vyhráli jsme první zápas, nemůžeme druhý prohrát“. Překvapivě to tak nefunguje a soupeř náš líný výkon po zásluze trestal brankami. Za uspokojivou můžu považovat akorát třetí třetinu, kdy si kluci opět vzpomněli, co je to trpělivá hra s míčkem. Taky si konečně začali šance připravovat místo dosavadního zakončování z nesmyslných pozic. Výsledkem byla hodně šťastná remíza, protože vyhrát jsme si skutečně nezasloužili.

Díky oběma soupeřům za utkání a hráčům za konstruktivní diskusi.“ 

Komentář kapitána Tomáše Sábla:

„Od posledního turnaje uběhly sice 4 týdny, ale vzhledem k nízké účasti na trénincích jsme zase tak moc nepotrénovali. Přesto si troufám říct, že naše hra byla oproti poslednímu turnaji diametrálně odlišná. Především s Jabloncem jsme podali kvalitní výkon. Bohužel jsme se nedokázali koncentrovat celých 45 minut, ale zhruba ¾ zápasu byly v naší režii a myslím, že i dle představ trenéra.  

Druhý zápas nebyl z naší strany tak kvalitní. Možná to bylo dáno i tím, že jsme k němu nastoupili hned po krátkém odpočinku. Na začátku třetí třetiny soupeř zvýšil na 4:1 a s námi to nevypadalo vůbec dobře. Ale chtěl bych moc poděkovat všem spoluhráčům, že ani za tohoto nepříznivého stavu jsme to nezabalili a během necelých pěti minut jsme vyrovnali. Měl by tento zápas pro nás být vztyčeným prstem, že je potřeba se koncentrovat naplno na každého soupeře, ale zároveň i ukázkou, že dokážeme otáčet zápasy, které se nevyvíjejí v náš prospěch.“