Áčko si před domácím publikem připsalo první výhru

25. listopad 2023

V sobotu 18. listopadu odehrálo áčko první turnaj před domácím publikem a za soupeře měl první a poslední tým tabulky.

V prvním zápase jsme se utkali s partnerským týmem z Koberov. Dle postavení týmů v tabulce se mělo jednat o jednoznačný zápas. Když se soupeř po 150 vteřinách ujal vedení, tak tomu i vše začalo nasvědčovat. Druhý gól Koberov padl v přesilové hře. Díky brankám Vocelky a Š. Vyhlídka se nám do konce třetiny podařilo vyrovnat. Bohužel druhá třetina se nám vůbec nepovedla a soupeř odskočil na rozdíl tří branek, kdy tu třetí opět vstřelil v přesilové hře. 
V úvodu třetí třetiny vykřesal naději při vlastním oslabení L. Vyhlídko a když se nám následně nepodařilo využít naši přesilovou hru, uzavřel v závěru soupeř skóra na konečných 6:3.
 
Ve druhém zápase se střetly dva týmy, které v probíhajícím ročníku nezaznamenaly žádný bodový zisk. Soupeř čekal na vlastní polovině a každé naše zaváhání se snažil potrestat z brejkové situace. Během úvodních pěti minut jsme vstřelili dvě branky a to přineslo na naše hokejky klid. První třetinu jsme vyhráli 5:0, kdy David, po přesných přihrávkách od Havrdy, zaznamenal svůj první hattrick. 
Druhá třetina se začala nést v duchu, že každý chce vstřelit branku a z následného hraní na sebe se začalo objevovat velké množství chyb a ztrát balónků, které naštěstí soupeř nedokázal potrestat. Dlouho se tak skóre neměnilo a až v druhé půlce druhé třetiny jsme během 37 vteřin vstřelili tři branky.
Ve třetí třetině jsme se vrátili zpátky k naší kombinační hře a počet vstřelených branek začal narůstat. Škoda jen, že po jedné naší zbytečné chybě vstřelil soupeř branku a nám se nepodařilo udržet čisté konto. I tak jsme vyhráli zaslouženě 15:1.
 
Snad nám tato výhra pomůže, abychom dokázali dotáhnout do úspěšného konce i další vyrovnané zápasy, které nás čekají.