Dorostenci „okresní“ derby zvládli vítězně

9. listopad 2021

V sobotu k druhému turnaji v sezóně vyrazilo družstvo dorostenců. Opět díky okolnostem v nekompletní sestavě.

První zápas nám do cesty postavil jednoho z favoritů na vítězství v soutěži tým Florbal Jablonec. Od začátku se hrál velmi pohledný florbal plný zakončení na obou stranách. Bohužel pro nás, hráči Jablonce byli přesnější a efektivnější, což znamenalo postupné navyšování jejich vedení. Konečné skóre se zastavilo na čísle 10. Bohužel ani jedna z našich střel si nenašla cestu do sítě, a tak na konci u našeho názvu svítila nula.

Ve druhém zápase nás čekalo „okresní“ derby s Turnovem. Už první minuty předznamenaly vývoj a obraz celého utkání. Naši kluci obléhali turnovskou obranu a jak se říká bušili do ní co to šlo. Akorát tato sobota nám nepřála v zakončení. A když přišly chybičky, které hráči Turnova trestali góly, tak z toho bylo pěkné drama, které se nakonec se štěstím obrátilo v náš prospěch a jednogólové vítězství.

Z Tanvaldu si tak kluci odvezli tři body a už se těší na další domácí turnaj.

A jak hodnotil turnaj trenér Jan Šimon?

Budu vypadat jako blázen. Ale s výkonem kluků v prvním zápase jsem byl mnohem spokojenější než minulý týden, kdy jsme vyhráli. Ač výsledek vypadá hrozně, tak kluci plnili své úkoly a cíle, hráli až do poslední minuty. Porazil je soupeř, který je v tuto chvíli nad naše možnosti, dovednosti a zkušenosti. Jenom škoda, že se nám nepodařilo vstřelit aspoň jeden gól.

Druhý zápas byl typickým příkladem „my hráli florbal, soupeř dával góly“. K výkonu a hře kluků jsem neměl žádnou výtku, zahráli to co je v jejich silách a možnostech. Bohužel jsme se celý turnaj trápili v koncovce, což v tomto utkání vedlo k přetahované o konečný výsledek.

Turnaj nám ukázal další věci, na kterých budeme muset následující týdny a možná měsíce pracovat, abychom se posunuli dále.

Díky všem hráčům za nasazení, přístup a předvedené výkony, rodičům za podporu v hledišti a pomoc s dopravou. Těšíme se na další turnaj, který odehrajeme na domácí palubovce. Přijďte nás povzbudit.