Dorostenci zakončili sezónu v Turnově

6. duben 2022

Poslední letošní turnaj dorostenců se konal v sousedním Turnově. Našimi soupeři byli Jablonec a Starý Harcov. Bohužel původní sestava se na poslední chvíli vinou zranění a nemocí změnila a do boje tak vyrazilo 8 statečných do pole a Záma s Martinem do branky.

Náš soupeř z Jablonce naopak oproti nám, měl lavičku plnou hráčů, což dalo ráz celému zápasu. Jablonečtí byli živější,  běhavější, naši kluci museli trochu silami šetřit, takže jsme spíše pozorně bránili a čekali na příležitosti, kdy vyrazit dopředu. Když už jsme se do zakončení dostali, tak jsme ale nebyli přesní. Celý zápas naši kluci statečně vzdorovali a bojovali, což se odrazilo na konečném výsledku. Ale i tak jsme po porážce 1:4 mohli ze zápasu odejít se vztyčenou hlavou.

Poslední zápas sezóny a velká touha porazit soupeře z Liberce. Naprosto přesně jsme věděli, co nás čeká. Nepříliš florbalový soupeř, který je ale rychlý a velmi důrazný v zakončení. Všechny naše předpoklady se začaly od první minuty naplňovat.

Hned v první minutě jsme díky Buryancovi dokázali skórovat. Nebýt našich zbytečných chyb a ztrát míčků, tak se soupeř prakticky do hry nedostal. Největší tlak předvedl od páté minuty zápasu, kdy se mu také podařilo vyrovnat. Poslední pětiminutovka zase patřila nám, ale nutno podotknout, že to bylo dvěma přesilovými hrami.

Čtyřicet vteřin z druhé části stačilo k tomu, abychom se opět dostali do vedení, tentokrát se prosadil po rychlé a přímočaré akci Karpíšek. Odpověď Liberce byla ale velmi rychlá a za necelou minutu bylo zase srovnáno. Divoký úvod prostřední třetiny ukončil po necelých třech minutách Kuba Prousek, kdy se prosadil střelou z poloviny hřiště. Pak se střelecky hra na chvíli uklidnila, ale ve 23. minutě jsme chybovali v bránění a soupeř také střelou z dálky opět vyrovnal.

Do závěrečné třetiny jsme šli za vyrovnaného stavu. Na obrazu hry se nic neměnilo, soupeř hrozil z rychlých kontrů nebo dlouhých nahozených balónů. Když už se hráči soupeře protlačili k zakončení, tak my v bráně měli Zámu. Ani my nezůstávali pozadu, ale přesnost v zakončení chyběla. Pak to ale přišlo, pět minut před koncem napřáhl Bruno Břenek a prostřelil všechno co mu stálo v cestě. Závěrečný tlak, který jsme čekali nepřišel, a tak jsme si v posledním zápase sezóny došli pro zasloužené vítězství.

Hodnocení trenéra Jana Šimona:

Oba dva zápasy odmakané. Škoda, že nás nakonec nebylo na dvě pětky, jsem přesvědčen, že bychom i v prvním zápase mohli být výsledkově lepší, ale na to se nedá vymlouvat. Kluci hráli na maximum toho na co v současné době mají. Škoda, že se pořád ještě nedokáží vyvarovat zbytečných chyb a ztrát míčků, díky čemu mají naši soupeři šance, či případně dávají góly. Poslední zápas nervy, ale vůle a chtění zvítězit byly jednoznačně na naší straně a kluci tak byli odměněni. Všem díky, nejenom za tyhle dva zápasy, ale za celou sezónu. I když to bylo trochu jak na houpačce, tak v novém roce jsem viděl progres, na kterém je potřeba stavět.