I elévům začala sezóna

10. říjen 2023

V neděli 8. října začala našim elévům sezóna prvním turnajem v Lomnici nad Popelkou. Postupně našimi soupeři byla družstva FBC Lomnice, FBC Panthers Liberec ORANGE a TJ Turnov.

Na turnaj jsme vyrazili celkem s dvanácti dětmi, z toho se čtyřmi zcela novými.

První zápas jsme odehráli s dětmi z Lomnice, kdy ze začátku byla vidět na obou stranách nervozita, jež brzy opadla a naši elévové postupně převzali převahu jež vyústila ve výhru 7:2.

Druhý zápas byl s družstvem FBC Panthers Liberec ORANGE. Celé oba poločasy byly tuhým bojem, liberecké děti ukázali výškovou i fyzickou převahu, naše naopak o trochu více florbalových dovedností, což nakonec vedlo k remíze 2:2.

Třetí zápas byl proti dívkám a klukům z Turnova. Již dopředu jsme věděli, že tento zápas nebude vůbec jednoduchý, a to se opravdu potvrdilo. Celý zápas byl ukázkou skutečného florbalu, kdy se vedení neustále přelévalo z jednoho týmu na druhý. Žádné z dětí nevypustilo jediný souboj, brankáři předvedli skvělé zákroky. Konečný výsledek skončil popravdě spravedlivou remízou, kdy jsme bohužel vyrovnávací gól dostali opravdu v poslední vteřině zápasu, na konečné skóre 7:7.

Pro mne jako pro trenéra pochvalu zaslouží všechny děti, skvělé výkony předvedli i oba naši brankáři.

Velké poděkování patří i rodičům za spolupráci s dopravou a fandění v hledišti.

Na další turnaj jedeme v neděli 5. listopadu do Železného Brodu.

Aleš Housa