Kilometry pomáhají - závěrečné shrnutí

22. březen 2021

Před dvěma měsíci začala dobročinná akce nazvaná „kilometry pomáhají“, kterou zaštiťoval florbalový klub SCC Semily. Trvala necelé čtyři týdny a zúčastnit se mohl každý. Bylo pouze potřeba zaznamenat svůj sportovní výkon do některé z aplikací a výstupy z nich zaslat klubu. Cílem této události bylo nasbírat až 5000 km, což se díky velkému počtu sportovců podařilo překonat o stovky kilometrů. Za každý jeden kilometr členové vedení klubu přičetli dvě koruny.

Za původních 5000 km byla tedy vybrána částka 10 000 Kč. Jelikož ale byla aktivita zúčastněných vyšší, než se předpokládalo, byla částka navýšena o dalších 2000 Kč. Ochotně se přidal i generální sponzor SCC Semily, firma na výrobu oken a dveří Agát s.r.o., který se rozhodl přispět částkou dalších deseti tisíc korun. Výsledným obnosem tedy bylo 22 000 Kč.

Vybraná částka putovala do rukou chuchelské rodiny Hypšmanových na pomoc Andulce. Andulka se narodila jako zdravé miminko, ale na dvou letech jí bylo diagnostikováno vzácné onemocnění infantilní systémová hyalinóza. Tato nemoc spočívá v ukládání kolagenu VI ve všech tkáních kromě mozku a tím způsobuje ztuhlost kloubů a omezuje jemnou motoriku a řeč. Přesto, že onemocnění zatím není léčitelné, obnos pomůže rodině k rozvoji jejich nemocné dcery.

Více než 60 účastníků pomohlo nasbírat přes 5000 km. Mezi zaznamenanými sporty byl běh, běh na lyžích, chůze, skialpinistika a cyklistika. Nezapojili se pouze členové klubu, ale také jejich rodiče, široká veřejnost a hráči z dalších nedalekých florbalových klubů. Nejvyšší počet kilometrů nasbíraných jednou osobou za celou dobu konání této dobročinné akce byl 392 km.

Obnos i s drobnými dárky Hypšmanovým předali předseda klubu Tomáš Sábl a manažer firmy Agát s.r.o. Jakubem Vocelka. Klub SCC Semily velmi děkuje všem, co se zapojili a přispěli tak svým pohybem na dobrou věc.

Pokud Andulce chcete také pomoci, můžete tak učinit prostřednictvím transparentního účtu 123-0350430297/0100.