Mladší žáci hráli v České Lípě

10. listopad 2021

Družstvo mladších žáků se vydalo na druhou stranu Libereckého kraje a to do České lípy. Našimi soupeři tentokrát byli mladší žáci z Ústí nad Labem, České Lípy a dívčí družstvo z Mostu.

Děti byli natěšeni, po protažení, rozběhání a rozchytání brankáře proběhla v šatně malá porada, kde jsme si určili cíle pro dnešní turnaj. Rozdělení pozic bylo tentokrát na každou půli zápasu trochu jiné,  je důležité aby si děti vyzkoušely všechny pozice.

První zápas byl proti děvčatům z Mostu. Proti dívčímu družstvu se hraje vždy složitě. Zápas  byl velice vyrovnaný, naše družstvo se vůbec nemohlo dostat do hry a hlavně kvůli často opakujícím se chybám jsme byli okamžitě trestáni gólem soupeře.

Druhý zápas jsme hráli proti Ústí nad Labem, z prvního zápasu jsme si vzali ponaučení a snažili jsme se chybám vyvarovat.  První půlku byl soupeř lepší, po pauze se vše obrátilo a naše družstvo dotáhlo zápas k vítězství.

Poslední zápas byl proti domácímu družstvu z České Lípy,  soupeř měl na lavičce menší výhodu v tom, že měl spoustu dětí na střídání.  Zápas byl jak na houpačce, my jsme byli tím družstvem, které muselo výsledek dotahovat. V druhé půlce zápasu nám začali docházet síly a soupeř nás začal přehrávat.

Musím naše družstvo pochválit, ač je před námi ještě velký kus práce, odnesli jsme si spoustu zkušeností do dalších zápasů. Jako trenér vidím, na čem je potřeba zapracovat.

Na závěr bych chtěl poděkovat rodičům za podporu a řidičům za pomoc při dopravě na turnaj.

Marcel Bažant
trenér mladších žáků