Mužům těsně unikly body proti libereckým Panthers

3. prosinec 2021

FBC PANTHERS LIBEREC 11:9 SCC SEMILY  

Branky: 3x Roztočil, 2x Havrda, Hradecký, Vyhlídko, Navrátil, Chmelík

Sestava: Forman – Kubín, Sábl, Navrátil, Bulušek – Vyhlídko, Hradecký, Fišer, Havrda, Tran, Roztočil, Chmelík

Komentář trenéra Tomáše Miksánka:

"Kdyby mi někdo před utkáním řekl, že budeme hrát víc než vyrovnaný zápas, asi bych se mu vzhledem k okolnostem vysmál. Papírově byla kvalita jasně na straně soupeře. My přijeli v absolutně okleštěné sestavě a ještě dva dny před zápasem to vypadalo, že se utkání vůbec neodehraje. Čtyři junioři navíc dnes odehráli ještě dva zápasy ve své soutěži a patří jim velký dík a uznání za jejich odhodlání a předvedený výkon. Soupeř k utkání přistoupil ledabyle, a byť má v kádru velezkušené borce, kteří dříve působili v i nejvyšších soutěžích, tak jsme mohli dnes klidně brát 3 body. Spálili jsme ale velké množství tutovek a pár laciných gólů v naší síti nám taky nepomohlo. Ve výsledku ale vzhledem k okolnostem je na místě celý tým pochválit za nasazení a morální sílu, kdy i v tak moc okleštěné sestavě dokázali vzdorovat zkušenějšímu a florbalovějšímu soupeři a sahat po vítězství. Věc další je, jestli aktuálně nastavená pravidla neporušují samotnou podstatu sportu, kdy některým hráčům není umožněno trénovat ani hrát zápasy. Ve výsledku jsou tak soutěže více či méně těmito opatřeními ovlivněny a v některých případech je tak z mého pohledu poznamenána jejich regulérnost. I přestože se mi to nelíbí a mám proti nelogičnosti v opatřeních spoustu výhrad, musíme se jako tým s těmito okolnostmi vypořádat a opatření respektovat. Děkujeme soupeři za férový zápas. Zdravíme taky všechny naše marody a hráče, kteří nemohou hrát z důvodu karantény nebo jiných epidemických opatření.“

Komentář kapitána Tomáše Sábla:

„Jsem rád, že jsme v zápase navázali na náš výkon z posledního domácí zápasu se Rtyní. Opět se nám podařilo vyvarovat se dlouhodobému výpadku, jako tomu bývalo v předchozích zápasech, kdy jsme byli schopni úplně na jednu třetinu "vypnout". 
V minulých zápasech se nám stávalo, že jsme v závěru ztrácely body. Nyní moc nechybělo, abychom nepříznivý vývoj zvrátili na svoji stranu. Bohužel to těsně nevyšlo.
Věřím, že stejný výkon předvedeme v dalších zápasech a body v tabulce budou přibývat.“