Přípravka na domácí palubovce zakončila letošní rok

29. prosinec 2023

V sobotu 16.12.2023 zakončila přípravka letošní rok domácím turnajem v hale SC. V prvním zápase jsme narazili na Turnov.  Přes několik šancí v úvodu jsme dostali první gól a turnovští byli od této chvíle o něco aktivnější.  Do zápasu nás dostalo vyrovnání, které zařídil z trestního střílení Krištof Herold. Hra se vyrovnala a když proměnila další trestné střílení Agátka Krausová, soupeř byl na kolenou. A tak i díky opět výborným zákrokům gólmana Lukáše Matury jsme nakonec hladce vyhráli.

Další utkání bylo s týmem ze Štětí. V zápase jsme měli mírně navrch, ale bohužel se nám nedařilo proměňovat šance. Oba týmy bojovaly a výsledkem byla zasloužená remíza pro obě strany.

V posledním zápase nás čekali Lovosice. Zápas byl velmi specifický. Soupeř měl jen tři hráče do pole a my devět. Úvod nám vůbec nevyšel a Lovosice se zásluhou jejich šikovných střelců dostali do vedení až 4:0. Následně jim však došly síly a po dohodě trenérů, tak aby si děti více zahrály, jsme jednu trojku soupeři zapůjčili.  Pro zajímavost jsme pak hráli stylem střídání, kdy naše trojka složená jen z děvčat Agátka-Stázka-Emička  nastupovala proti naší trojici hostované v Lovosicích a naši starší kluci si to natvrdo rozdávali s šikovnou trojkou lovosických. Zápas měl náboj, jelikož se skore postupně vyrovnalo. Vyvrcholením byla nádherná rána pod víko asi 10 sekund před koncem, kterou Mára Rambousek vyrovnal na konečných 5:5.

Na celém turnaji byla znát týmová práce, všechny děti hrály na hranici svých sil, soupeřům nenechaly ani centimetr hřiště zadarmo. Je ještě hodně co zlepšovat, ale rozhodně máme na čem stavět a zatím v soutěži našlapané městy s výrazně větším potenciálem jsme po půlce soutěže zdatným protivníkem.