Přípravka odehrála ligový turnaj v Jablonci nad Nisou

22. březen 2023

V sobotu 11.3.2023 se naše přípravka zúčastnila ligového turnaje v Jablonci nad Nisou. Před turnajem se situace nevyvíjela příliš dobře, jelikož ze zdravotních důvodů bylo mnoho omluvenek. Ani cesta ráno do Jablonce nebyla ideální. Zima o sobě dala pořádně vědět a výjezd po zasněžené silnici s popadanýmy stromy byl adrenalinovým zážitkem. Další komplikací byl problém se šatnami, jelikož hala byla takřka přeplněna akcemi. Vše se ale začalo v dobré obracet, když jsme mohli nakonec využít šatnu rozhodčích.

V prvním zápase jsme narazili na FBC Liberec White, se kterými máme zápornou bilanci. Do Branky se poprvé „postavil“ Péťa Švik a s pomocí skvěle hrajícího celého týmu vychytal vítězství 10:3 .

Druhý zápas nás čekal s domácím týmem z Jablonce, hnaný početnou skupinu diváků. Jablonec začal lépe, ale postupně se začala karta obracet a opět kombinací výkonu gólmana (Marek Ramousek) a celého týmu se utkání překlopilo v naše vítězství 9:4.

Závěr velmi vydařeného turnaje byl ve znamení souboje s FBC Liberec Crazinky, proti kterým se nám v minulých zápasech také nedařilo. Vždy bylo znát,  že děvčata v elévském věku jsou proti našim dětem výrazně větší  a své fyzické výhody dokázala náležitě využít. Začátek zápasu se nám velmi vydařil, dostali jsme se do vedení a náskok jsme postupně navyšovali. Na děvčatech z Liberce byla znát nervozita a na našich hokejkách naopak lehkost umocněná dvěma vítězstvími z předchozích zápasů. Vítězstvím 8:3  se tak zakončil velmi povedený turnaj.

Pochvalu za předvedenou hru zaslouží všichni hráči, bylo vidět,  že si hru užívají. Už se těšíme na další ligový turnaj 2. 4. 2023 v Liberci .