Přípravka odehrála první domácí turnaj

29. listopad 2023

Poprvé se letošní sezonu představila přípravka domácím fanouškům v hale SC Semily v neděli 19.11.2023. V prvním zápase bylo hned derby s Koberovy.

Už začátek zápasu a tlak první lajny ukázal, že budeme soupeře přehrávat. A netrvalo dlouho a rychle se vybudoval solidní náskok, který postupem času stále narůstal. Zápas se povedl po všech stránkách a tak zaslouženě přišlo jasné vítězství.

Ve druhém zápase nás čekal tým FBC Liberec G - tedy tým složený z děvčat, především věkem elévek (zcela regulérně hrajících za přípravku). Výšková převaha některých hráček soupeře byla znát, ale obrovská bojovnost a nasazení našich hráčů, kteří někdy i vedvou „viseli“ na jejich střelkyni, vedla k eliminaci tlaku soupeře a díky velmi kvalitní koncovce se nám v tomto vyrovnaném zápase rodil postupný náskok,  který se nakonec v poklidu přenesl v zasloužené vítezství.

Jako poslední nás čekal Jablonec. Během dne jsme sledovali jeho hru a několik zcela výjimečných hráčů. Bylo jasné,  že nás na závěr čeká soupeř kvalit nejvyšších. A bylo se na co dívat. Hra se přelévala ze strany na stranu, chvílemi se zdálo, že má navrch Jablonec, ale hra se otáčela a skóre také. Byl to opravdový boj. Místy hodně i na hranici pravidel. Zápas musel všechny bavit. Výsledek se nakonec o gól přiklonil na stranu Jablonce, ale za nás jako trenéry to byl za ten den rozhodně nejlepší výkon našeho týmu, který všechny posunul o krok dál. Nasazení, bojovnost,týmovost, boj o každý míček… Za výkon zaslouží děti  ohromnou pochvalu.

Teď už se chystáme na výjezd 2.12.2023 do České Lípy.  Věříme, že se nám povede herně navázat výkonem, jako v zápase proti Jablonci.