První zápas v novém roce muži těžce nezvládli

12. leden 2022

Elitní tým odehrál v neděli další utkání Divize – B. Tentokrát ho čekal venkovní zápas v Mladé Boleslavi. Hráči nenavázali na slibné výkony z předvánočních duelů a odjeli domů s výpraskem.

FA Mladá Boleslav 15:5 SCC SEMILY

Branky: 2x Zeman, Vyhlídko, Hradecký, Havrda

Sestava: Forman – Sábl, Zemánek, Navrátil, Bulušek – Vyhlídko, Zeman, Hradecký, Fišer, Chmelík, Havrda, Roztočil, Kubín, Tran

Komentář trenéra Tomáše Miksánka:

Do zápasu jsme si připravili jasný herní plán, kterého jsme se chtěli držet. To se nám dařilo většinu první třetiny, kdy jsme využívali chyby soupeře v rozehrávce. I přes řadu našich zaváhání jsme se drželi na dostřel. V kabině jsme si vyjasnili pár detailů, které jsme chtěli zlepšit. Místo zlepšení ale přišla katastrofická druhá třetina. Tam chybělo všechno. Kluci jakoby zapomněli, že můžeme uspět jen jako tým. Jenže místo týmu pobíhalo po hřišti několik individualit bez špetky sebereflexe. Výsledkem toho bylo hrozivé skóre, ostudný výkon a nutnost vyjasnit si mezi sebou o přestávce, co vlastně kluci od téhle sezóny očekávali a na co v tuhle chvíli mají.

Naše individuální dovednosti a fyzická příprava vinou již několikrát zmiňované slabé tréninkové morálky většiny hráčů během léta nás postavila do role, kdy naší největší zbraní je taktická příprava na soupeře a týmová soudržnost. O všechny naše výhody se dnes kluci svým přístupem připravili. Ve všech dovednostech lepší soupeř tak zaslouženě zvítězil a my můžeme děkovat Formikovi v brance, že to skončilo jen o deset. I tak si myslím, že není potřeba vydávat hned katastrofické hodnocení. Takhle to prostě vzhledem k výše zmíněným okolnostem je. Stále ale věřím klukům, že se jednalo pouze o nenadálý zkrat a že příště předvedeme bez ohledu na výsledek mnohem lepší výkon, který nám pomůže dlouhodobě růst a za který se nebudeme muset před fanoušky stydět.

Komentář kapitána Tomáše Sábla:

Fyzicky velice náročné utkání a to především ve třetí třetině, kdy se projevovala herní vyspělost soupeře. Oproti předchozímu zápasu jsme si pohlídali začátek utkání, ale opět se nám nepodařilo udržet koncentraci celých 60 minut a soupeř poctivě trestal naše zbytečné chyby.

Věřím, že v dalších zápasech, i když nás hned o víkendu čeká těžký soupeř z Vinohrad,  navážeme na to, co jsme si řekli v kabině o druhé přestávce.

Komentář hráče utkání Ana Trana Hoanga:

V první a druhé třetině jsme se nedokázali domluvit a neměli jsme žádnou komunikaci mezi sebou, tudíž jsme nebyli tolika sehraní jako naši soupeři, ale poté když padla třetí třetina jsme se dokázali sehrát a komunikovat mezi sebou, což byla výhoda proti soupři, tedy jsme se zlepšili díky spolupráci a komunikaci. Výsledky nebyly dobré, ale řekli jsme si, že na výsledky nehrajem, spíše nám záleželo na to si užít hru a mít dobrý pocit z toho, že jsme dokázali se sehrát. Časem se výsledky projeví, dle mého názoru čas nám dodá více poznatků a díky novým poznatkům se člověk zlepšuje, jen tomu dát čas.