Sezóna 2023/24 začala i Áčku

19. říjen 2023

Mužský A-tým nečeká v této sezóně nic jednoduchého. Oproti loňské sezóně odešli čtyři hráči do jiných klubů a dlouholetý trenér si užívá na Novém Zélandu. Junioři v rámci spolupráce T.K.S. nastupují za juniorský tým v Turnově, a tak úzký počet hráčů A-týmu do letošní sezóny musí dát všechno, aby se podařilo regionální ligu udržet.

Na úvodní turnaj do Liberce jsme v sobotu odjížděli v devíti lidech do pole s tím, že na druhý zápas nás bude dokonce jenom osm.

Sezónu jsme zahájili zápasem s obhájcem prvenství z loňského ročníku s týmem z Lomnice nad Popelkou. A stejně jako v předchozích sezónách i tentokrát se jednalo o velice vyrovnaný zápas. Bohužel nás velice trápila produktivita. Vypracovali jsme si velké množství šancí, ale nedařilo se nám je proměňovat. Až necelé dvě minuty před koncem jsme díky šťastnému odrazu vstřelili branku a snížili na rozdíl jediné branky. Při závěrečné hře bez brankáře pak soupeř definitivně rozhodl o svém vítězství.

Druhý zápas proti rezervnímu týmů Panthers Liberec už tak vyrovnaný nebyl. Svědčí o tom i počet střel 49:27 (dle oficiálního zápisu). I v tomto zápase jsme měli problém s produktivitou a spoustu našich vyložených šancí jsme nedokázali proměnit. V závěru zápasu už některé hráče braly křeče, a tak jsme nakonec prohráli výrazným rozdílem 5:11.

Snad se nám bude na dalším turnaji dařit lépe proměňovat šance a v Českém Dubu si připíšeme nějaké body.