Sezonu zakončili muži vítězně – v derby přetlačili Koberovy

2. březen 2022

Poslední únorový víkend znamenal také poslední hrací den základní části Divize. Pozice v tabulce už se měnit nemohly. Přesto bylo během derby v železnobrodské sokolovně na co koukat.

TJ Sokol Koberovy 6:7pn SCC SEMILY

Branky: 2x Hradecký, Vocelka, Havrda, Vyhlídko, Zemánek, rozhodující nájezd Kubín

Sestava: Forman – Sábl, Zemánek, Navrátil, Šimon, Vocelka – Vyhlídko, Hradecký, David, Kubín, Bulušek, Chmelík, Havrda, Roztočil, Tran, Fišer

Komentář trenéra Tomáše Miksánka:
Na rozdíl od zápasu v Jablonci se bylo na co koukat. Od obou týmů byly k vidění hezké akce ale i spousta individuálních chyb. Hrálo se hodně nahoru dolu, takže diváci se museli dobře bavit. Domácí nás zřejmě trochu podcenili a my tak zůstaly navzdory dlouhému oslabení v zápase. Pro nás škoda, že sezona končí. Konečně totiž můžu říct, že se výkon v zápase blížil tomu, co jsem od hráčů chtěl vidět už od září. Kluci si dnes vyhrát zasloužili. Šli po většinu zápasu za vítězstvím víc než soupeř. S trochou štěstí se to povedlo, přestože jsme výrazně lepší určitě nebyli. Chtěl bych moc poděkovat všem fanouškům – našim i koberovským. Atmosféra byla, ostatně jako většinou tady, skvělá! Doufám, že se do Brodu zase brzy vrátím. Díky klukům z Koberov za hezký zápas! Závěrem bych chtěl také poděkovat všem, kdo se podíleli na fungování týmu během celé sezony. Největší díky pak patří našim nejvěrnějším fanouškům, kteří nás podporovali osobně na našich zápasech!“

Komentář kapitána Tomáše Sábla:

Důstojně jsme se rozloučili s divizí. Škoda mírného zaváhání během prvních minut zápasu, kdy nám soupeř po našich chybách vstřelil dvě branky, a v úvodu třetí třetiny. Jinak si myslím, že jsme byli po většinu zápasu lepším týmem s větší touhou po vítězství. Podařilo se nám i zvrátit prokletí nájezdů - to bude tím, že na posledním tréninku jsme je vynechali. :-)

Jsem hrdý, že jsem mohl být kapitánem tohoto týmu. Věřím, že pokud tým vydrží pohromadě, tak se rychle divize do Semil vrátí.

Komentář hráče utkání Tomáše Kubína:

Yeah! Jsem rád, že jsem dostal tu možnost zanechat na konci sezony pár písmenek. Sám sebe bych se za hráče zápasu rozhodně neurčil, poslední dva zápasy bych neurčil nikoho. Poslední dva zápasy, to byl totální týmový výkon, který jsem tady v Semilech za ty svoje tři roky nikdy nezažil a jsem rád, že jsem měl tu čest. Tenhle zápas to bylo konečně to, co od florbalu, jako od hry, očekávám. Plná tribuna, emoce na hřišti, ale hlavně ta samotná hra – přihrávky, komunikace se spoluhráči, střely, tyčky. Byl to parádní závěr sezony, která vyvrcholila zápasem v Jablonci, a hlavně v Železném Brodě. Jsem opravdu rád, že se nám ty dva poslední zápasy takto vyvedly a speciálně pro mě to má parádní příchuť. Ještě nedávno, jsem nevěděl, jak se florbal hraje, natož že existuje nějaká divize. A já jí budu moct někdy hrát. A hle, měl jsem možnost rozhodnout zápas dvou týmů, které jsou od sebe v patnáctiminutové vzdálenosti a mají se v obrovské lásce. Díky všem spoluhráčům a taky teda bývalému spolužákovi z vejšky (trenérovi), že mi tento zážitek umožnili.