Slavíme 20. narozeniny

6. duben 2021

Na 6. dubna letošního roku připadá dvacáté výročí založení klubu SCC Semily. Pro všechny fanoušky a členy klubu je proto připravena slavnostní akce, kterou si budou moci toto výročí připomenout. Už nyní můžeme prozradit, že se bude konat například slavnostní zápas, založí se síň slávy a vzniká klubová kronika. Z důvodu koronavirové pandemie byly oslavy přesunuty na sobotu 4. 9. 2021 a proběhnou v okolí Sportovního centra v Semilech.

Počátky florbalu v Semilech

Historie klubu a semilského florbalu není zrovna jednoduchá a přímočará. Už před vznikem našeho klubu se florbal v Semilech hrál. Musíme se vrátit až do roku 1998, kdy se každý týden scházela skupina přátel, která se utkávala v tomto tehdy novém sportu. Na přelomu tisíciletí se skupina kamarádů rozšířila a pod názvem Oleška Boys se začala utkávat se soupeři v přátelských zápasech. Prvním pravidelným soupeřem byl sportovní kroužek na gymnáziu I. Olbrachta a zápasy hrané ve školní tělocvičně měli většinou jednoznačný průběh.

Od podzimu 1999 se pravidelným víkendovým soupeřem stal tým „Trevos a spol.“, s kterým zápasy probíhaly v nedalekém Loukově.

Významným bodem byl druhý ročník turnaje v Lomnici nad Popelkou (13. května 2000), kde byl poprvé složen tým hráčů právě z týmů Oleška Boys a Trevos a spol., který se jmenoval Glos (podle názvu sponzora). Po velkém úspěchu na turnaji, kdy jako absolutní outsider dokázal celý turnaj vyhrát, vzešlo velké nadšení a první zmínka o florbalu v Semilech.

Vznik klubu

Zlom přineslo otevření Sportovního centra v Semilech 15.12.2000, které vyřešilo problém s dojížděním do Loukova a hledáním bližší haly na tréninky. Ten nejdůležitější moment nastal 11.02.2001, kdy oba týmy ze Semil společně pořádaly první florbalový turnaj v Semilech. Po turnaji z týmů Glos, AXL/ZZN a Magic vzešlo asi 30 hráčů, kteří chtěli trénovat a pravidelně se utkávat v zápasech. Již na prvním tréninku se začalo uvažovat o založení soutěžního semilského týmu. Po dlouhých dohadech o názvu se většina shodla na neutrálním SCC – Sportovní centrum club, jelikož myšlenka o založení klubu vznikla právě ve Sportovním centru.

rok 2001

Zbytek historie

Od svého vzniku ušel klub SCC Semily velmi dlouhou cestu. V roce 2007 vzniklo první mládežnické družstvo starších žáků, kteří ale hráli neregistrovanou soutěž. Větší práce s mládeží začala od roku 2014, kdy bylo do soutěže přihlášeno družstvu juniorů. Od té doby se začal klub rozrůstat až do dnešní podoby, kdy má deset družstev a přes 120 členů, pracuje s vysokým rozpočtem a dostal se do programu podpory Českého florbalu, kde patří mezi 60 klubů, které si mohou předávat zkušenosti.

Věříme, že se historie semilského florbalu nezastaví na číslovce 20, ale že máme před sebou ještě dlouhou společnou cestu.

rok 2002

rok 2006

rok 2007

rok 2009

rok 2009

rok 2015

rok 2020