Spojujeme síly

29. červen 2022

Po dlouhých úvahách a jednáních uvádíme v život projekt rozsáhlé regionální spolupráce, do kterého se zapojují tři florbalové subjekty, konkrétně TJ Turnov, TJ Sokol Koberovy a SCC Semily. Spolupráce se bude týkat týmů mužů, juniorů a dorostenců. Od tohoto projektu si slibujeme zvýšení konkurenceschopnosti i konkurence uvnitř týmů, zároveň s možností dalšího kvalitativního rozvoje jednotlivých hráčů. Pokud vám tato zpráva připadá povědomá, tak tentokrát už se nejedná o aprílový žertík!

Muži

Spojili jsme kádry a realizační týmy Turnova a Koberov. Začala společná letní příprava, která bude postupně gradovat a na základě výkonnosti bude postupně vytvořen základ týmu pro Národní ligu, která bude nadále pod hlavičkou TJ Turnov a základ týmu pro Divizi, pod hlavičkou TJ Sokol Koberovy. Oba týmy budou kooperovat i během sezóny a soupisky budou propustné oběma směry, současně dojde i ke koncepčnímu prolnutí ve formě nastavení stejných herních principů a společných tréninků obou týmů.

V divizním koberovském týmu dojde pro novou sezonu ke změnám na postech hlavního trenéra i asistenta, kde po 8 letech u „kormidla“ končí Jan Kovář s Adamem Buriánkem. Do role hlavního trenéra se posune dosavadní trenér brankářů Ondřej Brunclík, jehož asistentem bude bývalý hráč Koberov a současný trenér Semil, Tomáš Miksánek.
Hlavním trenérem Turnova v Národní lize zůstává i nadále František Záleský, kterému by měl vypomáhat právě Jan Kovář, který bude zároveň celou spolupráci koordinovat z pozice šéftrenéra. Ochuzeni nezůstanou ani brankáři, kterým se v obou týmech bude věnovat Ondřej Brunclík.

Možnost zapojit se do tohoto projektu bude mít také několik hráčů ze Semil, které budou v nadcházející sezóně hrát Regionální ligu.

Junioři

V rámci juniorské kategorie spojujeme hráče z Turnova, Koberov i Semil, ti vytvoří jeden společný tým, který bude nastupovat v liberecké 2. lize juniorů. Díky společnému týmu se napříč oddíly vyřeší problém malého počtu hráčů v této kategorii a všichni budou mít možnost hrát. Zároveň je počítáno s tím, že nejlepší hráči juniorského věku dostanou příležitost nastupovat za mužské týmy.

Hlavním trenérem juniorů by měl být František Záleský.

Dorostenci

Spojení kádrů i realizačních týmů v jeden celek se dočkala také dorostenecká kategorie, kde díky tomuto bude dostatek hráčů pro vytvoření dvou týmů. Jeden bude hrát libereckou 2. ligu dorostenců a druhý uvidíme v celostátní 1. lize dorostenců, díky čemuž získávají hráči unikátní možnost zahrát si v nejvyšší lize, potkávat kvalitní soupeře a individuálně se zlepšovat.

Tréninky budou probíhat ve všech třech lokalitách a hlavními lodivody této kategorie budou Tomáš Fabián (dlouholetý hráč a šéftrenér v Koberovech), Tomáš Jiránek (dosavadní trenér dorostu a hráč turnovského áčka) a Jan Hladík (dosavadní trenér turnovských dorostenců), který se zároveň bude věnovat rozvoji brankářů.

Společným názvem spojených týmů juniorů a dorostenců bude "Florbal T.K.S.", který vznikl jako složenina prvních písmen Turnov, Koberovy, Semily.