Starší žáci odehráli poslední letošní turnaj v domácí hale

15. prosinec 2021

Družstvo starších žáků se představilo domácím divákům v rámci zápasů 3. koše Ligy starších žáků. Postupně jsme se utkali se soupeři ze Žatce, Kadaně a Loun. 

První zápas nám do cesty postavil družstvo Žatce, s kterým jsme se utkali na letošním prvním turnaji, proto už jsme trochu tušili co nás čeká. První poločas byl plně v režii našich kluků, kteří se drželi pokynů a cílů trenéra. Lépe jsme se pohybovali, kombinovali a dostávali se tak do šancí. Výsledkem této snahy byly tři góly v síti soupeře. Druhý poločas už byl podstatně slabší, kluci ve snaze polevili a dovolili soupeři se brankově dotáhnout na rozdíl jednoho gólu. Poslední gólovou tečku si pak nachystali naši kluci v závěru zápasu. Konečný výsledek tak byl 5:3 v náš prospěch. 

V dalším zápase jsme narazili na zkušeného soupeře z Kadaně. První polovina úvodního poločasu byla z naší strany naprosto nezvládnutá. Hráči soupeře byli všude dřív, jejich nasazení bylo mnohem větší, hráli jednoduše, a tak nebylo divu, že jsme rychle prohrávali o tři góly. To nás trochu probudilo a v druhé polovině prvního poločasu začali kluci více bojovat, zlepšili pohyb, důraz. Najednou bylo vidět, že to jde a do konce první části se nám podařilo snížit na 2:3. Bohužel v druhém poločase jsme absolutně nenavázali na výkon z konce toho prvního. Soupeř tak celkem pohodlně navyšoval svoje vedení a dokráčel si k vítězství 6:2. 

Do posledního zápasu s Louny jsme zamíchali sestavou. Celkový obrázek hry byl velmi unavený, bez většího nasazení, bojovnosti. Bohužel kvalita soupeře umožnila našim klukům i tak zápas dovést do vítězného konce. 

A jak hodnotil turnaj po svém návratu na lavičku trenér starších žáků Jan Šimon?

„Ač jsme si připsali dvě vítězství, tak nehodnotím turnaj celkově jako úspěšný. Kluci mě velice zklamali svým přístupem, nasazením a bojovností. Nějaké parametry měl akorát první poločas prvního zápasu a druhá polovina prvního poločasu s Kadaní. Někteří hráči stále pořád nechápou, že florbal není jenom o hezkých a povedených kličkách, úspěšných střelách, ale hlavně o týmovém pojetí a poctivém bránění. Nic z toho, ale bez nasazení, chuti a bojovnosti nepůjde. Tyhle aspekty jsou mnohem důležitější než rychlé a šikovné ruce, což nám Kadaň názorně ukázala. 
Krom florbalových dovedností budu muset více pracovat i s hlavami kluků. Přes svátky si trochu odpočineme a v novém roce vyrazíme do Litvínova, kde nás čekají další boje ve druhém koši. 
Přesto všechno klukům děkuji za turnaj. Všem přeji příjemné prožití vánočních svátků a do nového roku hlavně zdraví.“