Starší žáci v neděli hráli v Lomnici nad Popelkou

16. únor 2023

K dalšímu turnaji vyrazili starší žáci do nedaleké Lomnice, kde je čekaly souboje se stejnými soupeři jako na minulém turnaji. Souboj prvního s druhým v tabulce to byl úvodní zápas. Bohužel jsme do zápasu nešli v ideálním počtu, ale postupem času jsme se s tímto faktem dokázali vypořádat. V kabině jsme si řekli klíče, které měli vést k úspěchu v zápase. Produktivita problém měl být neměla, což se začalo naplňovat od poloviny čtvrté minuty, kdy jsme vstřelili první gól, a pak se dostali až do vedení 4:1. Nicméně to na co jsme si chtěli dávat pozor selhalo a soupeř nás dvakrát potrestal ze situací, na které jsme chtěli být připraveni.

Navíc prostřední třetina nezačala vůbec dobře a hned po 30 vteřinách bylo vyrovnáno. Nicméně nás to na kolena nesrazilo a ve zbytku třetiny jsme góly dávali pouze my. Nutno podotknout, že i lomničtí měli své šance, ale buď narazili na pozorného Bezděka nebo netrefili branku. Po druhé části jsme tak měli nadějné vedení 9:4.

Rozhodnuto však nebylo, byli jsme si vědomi síly soupeře a šikovnosti jejich hráčů, když jsme jim navíc naší chybou pomohli k pátému gólu a snížení stavu, tak to ještě vypadalo na drama. To pak utnul svým šestým gólem v zápase Matěj Drbohlav. Tečku pak 15 vteřin před koncem udělal Domča Kyloušek. Ve třetím vzájemném zápase se nám tak konečně podařilo derby s Lomnicí vyhrát.

I před druhým zápasem jsme přesně věděli co nás čeká, na co si dát pozor, jak hrát. Všechny pokyny však vzaly za své již po 20 vteřinách, kdy se soupeř z Boru prosadil v zápase poprvé. Celá první třetina bez nápadu, pohybu, bojovnosti o nasazení se také mluvit nedalo. Mohli jsme tak být rádi, že soupeř naší laxnost potrestal už pouze jednou a my tak byli pořád v zápase.

Přestávková bouře v kabině trochu pomohla. Pohyb se malinko zlepši, nicméně na houževnatého a bojovného soupeře to bylo málo. Hrozně moc jsme se nadřeli na každý gól, naproti tomu soupeř trestal každé naše sebemenší zaváhání a jednoduše proměňoval svoje rychlé protiútoky, které jsme absolutně nestíhali bránit. Stav byl po druhé třetíně 2:6 v náš neprospěch. Navíc jsme během druhé třetiny přišli o Ondru Martínka a dohrávali tak pouze v sedmi.

V poslední části už chyběli síly na zvrat. Borští ve své aktivitě nepolevili. Nadějí se mohla zdát branka Drboše v polovině třetí třetiny. Ale to bylo z naší strany všechno bohužel. Takže naopak i Bor ve třetím vzájemném zápase zaznamenal svoje první vítězství v našem souboji. Nutno říci, že naprosto zasloužené.

Hodnocení trenéra Jana Šimona:

„Po obou zápasech naprosto odlišné pocity. Poctivým výkonem jsme si došli pro zasloužené vítězství nad Lomnicí. Ale veškerý pozitivní dojem jsme si zkazili první třetinou proti Boru. Naprosto odevzdané, odchozené, bez šťávy a nasazení. Jelikož jsme pak dohrávali v sedmi, navíc někteří hráči byli po nemoci, tak už nebylo sil na zvrat. Nejhorší na tom celé bylo, že jsem všem v kabině říkal na co si musíme dát pozor, jak soupeř hraje, kde bude nebezpečný. A výsledek byl, že z 9 gólů dostaneme 6 po akcích na které jsem upozorňoval. Máme na čem pracovat, ale je potřeba zlepšit přístup a docházku na tréninky.“