Starší žáci ve dvou zápasech nastříleli 27 branek

1. listopad 2022

Poslední říjnovou neděli vyrazili starší žáci na svůj druhý ligový turnaje této sezóny, který se odehrál v Hale míčových sportů v Liberci. Čekali nás zápasy s týmy, které se po prvním turnaji usadily na spodku tabulky.

Hned od prvních vteřin prvního zápasu proti Florbal Jablonec bylo jasné, který tým by měl dominovat. Bohužel naši kluci asi s vědomím kvality soupeře, přistoupili k zápasu velmi laxně. První třetina naprosto bez pohybu, nasazení, energie, bojovnosti, takže se nebylo co divit, že nás soupeř potrestal dvěma góly, své vedení pak překvapivě udržel až do konce úvodní části.

Jak se ve sportu lidově říká, o přestávce proběhl velký „průvan v kabině“. Že by ale přinesl velké zlepšení, tak to se bohužel nestalo. Z brankáře soupeře jsme udělali hvězdu utkání, kdy se mu dařilo chytat jednu střelu za druhou a likvidovat gólové šance. Až na začátku 18. minuty vše protrhl Matěj Drbohlav, kdy vyrovnal. V posledních devatenácti vteřinách druhé třetiny se nám podařilo vstřelit dva góly a dostat se tak v zápase opět do vedení.

V poslední třetině rozhodli individuální dovednosti a zkušenosti, které byly na naší straně. Celkem pět branek v síti soupeře tak bylo ještě milosrdných a naši kluci si tak připsali třetí vítězství v řadě.

Druhý zápas nám do cesty připravil tým FBC Panthers Liberec black. Začátek velmi podobný utkání s Jabloncem, laxní a vlažný vstup, kdy jsme se tentokrát rychle dostali do dvoubrankového vedení, ale pak jsme nechali soupeře vyrovnat. Od konce sedmé minuty jsme pak rozjeli brankostroj, který se zastavil až na čísle 18. Sečteno podtrženo, čtvrté vítězství v řadě a zatím plný bodový zisk.

Jak zhodnotil turnaj trenér mužstva Jan Šimon?

„I když jsme si do tabulky připsali dvě jasná a gólově bohatá vítězství, tak celkově nejsem spokojený. Velmi mě zklamal přístup a nasazení v prvním zápase s Jabloncem. Florbalová kvalita byla na naší straně, ale bez pohybu a bojovnosti nám to je k ničemu. Při vší úctě k soupeřům jsme v těchto dvou zápasech nebyli podrobeny žádné velké zatěžkávací zkoušce, i proto jsem od hráčů čekal více. Svoji reputaci aspoň malinko vylepšili v druhém zápase. Nicméně nás v trénincích čeká ještě spousta práce.“