Tři zápasy A-týmu přinesly šest bodů

6. prosinec 2022

Áčko minulý víkend sehrálo tři zápasy během sedmi hodin. Po nepříliš vydařených výkonech v prvních dvou zápasech se jim přesto povedlo získat alespoň šest bodů

SCC SEMILY 4:5 SC Podještědí Český Dub

SCC SEMILY 7:3 TJ Turnov B

SCC SEMILY 11:2 USK Slavia Liberec

Komentář trenéra Tomáše Miksánka:

„Chtěli jsme získat devět bodů, a to se nám nepodařilo. První zápas byl z naší strany katastrofa. První třetinu jsme nehráli skoro vůbec a soupeř hned odskočil. Další dvě třetiny jsme sice tlačili, ale ztroskotali jsme na neproměňování tutovek a hrozivých individuálních chybách, které soupeř s přehledem využil. Prohráli jsme zaslouženě a klukům z Dubu za jejich výkon gratuluji. Druhý zápas zlepšení příliš nepřinesl, spíš naopak. Naše hra byla pomalá a plná chyb. Měli jsme štěstí, že kluci ze spřáteleného Turnova měli hodně okleštěnou sestavu. Nejvíce se nám podařil poslední zápas, kdy jsme dokázali konečně herně dominovat a i přes velké množství chyb jsme soupeře téměř k ničemu nepustili. Nebýt opět hrozivého neproměňování šancí, mohl být výsledek ještě lepší.

Na závěr bych chtěl pogratulovat Honzovi Tranovi ke vstřelení první branky v mužské kategorii. Z kluka, který před pár roky neuměl držet florbalku, se vypracoval na platného člena týmu. Mnozí hráči by si z jeho přístupu k tréninku mohli vzít příklad.“

Komentář kapitána Tomáše Sábla:

„Nepamatuji, že bychom někdy hráli tři soutěžní zápasy v tak krátkém časovém rozmezí. Bylo to náročné a můžeme být rádi, že se nám na tento turnaj vrátili kluci, kteří jinak hostují v partnerském klubu TJ Sokol Koberovy.

I když jsme na první zápas byli plni sil, tak jsme podali nejslabší výkon. Nepomohla ani tatranková motivace od trenéra. Opět jsme zaspali začátek zápasu a během devíti minut jsme prohrávali 3:0. Po přestávkovém proslovu od trenéra přišlo ve druhé třetině zlepšení, ale opět jsme nedokázali proměňovat šance, tak jako v předchozích zápasech a nepomohla nám ani přesilová hra, ve které jsme naopak inkasovali. Zápas, který směřoval k remíze jsme ztratili v závěru po naší individuální chybě.

Ve druhém zápase jsme opět nevyužili toho, že soupeř byl v nižším počtu a mohli jsme si vyzkoušet při zápase věci, které pilujeme na tréninku. Šancí jsme si vypracovali velké množství, ale brankář soupeře předváděl skvělý výkon a nám se naše šance nedařilo proměňovat. I když náš výkon nebyl dokonalý, tak jsme si připsali tři body do tabulky.

V posledním zápase jsme předvedli nejlepší výkon z celého turnaje. Opět jsme jako první inkasovali, ale během první třetiny jsme dokázali vstřelit čtyři branky a přinést tak uklidnění na naše hokejky. Zodpovědně jsme bránili a snažili jsme se hrát naši hru, která přinášela úspěch a znamenala 11 vstřelených branek.

Děkuji spoluhráčům za předvedené výkony. Snad budeme v dalších zápasech hrát zodpovědně od úvodního hvizdu, abychom nemuseli každý zápas otáčet, jako tomu bylo na tomto turnaji.“