Výprask venku, porážka doma a pak už konečně výhra!

25. únor 2022

Sezóna našeho nejstaršího družstva rychle spěje do finále. V posledních 10 dnech odehráli muži 3 zápasy. Výsledky i předvedená hra byly jako na houpačce. Přesto po zdánlivě nekonečné sérii porážek dokázali dotáhnout zápas do vítězného konce!

Orel Rtyně v Podkrkonoší 15:4 SCC SEMILY

Branky: Hradecký, 2x Vocelka, Havrda

Sestava: Forman – Sábl, Navrátil, Šimon, Vocelka – Vyhlídko, Hradecký, Kubín, Bulušek, Chmelík, Havrda, Roztočil, Tran, Fišer

Komentář trenéra Tomáše Miksánka:

K tomu, co jsme předvedli, není potřeba asi nic dodávat. Z herního plánu si kluci udělali už během první třetiny trhací kalendář a tomu odpovídá i předvedená hra a výsledek. Chtěli jsme proti silnému soupeři hrát trpělivě ze zabezpečené obrany a využívat nabídnuté brejky. Místo toho jsme se hrnuli neustále dopředu jak blázni a kupili jednu hrubku za druhou. 

Když dostaneme 11 gól z brejků, tak těžko můžeme odjíždět s něčím jiným než s výpraskem. Pochvala soupeři za hezký výkon a díky našemu brankáři, že nikomu z našich hráčů v poli neublížil.

Komentář kapitána Tomáše Sábla:

Na tohle utkání bychom měli hodně rychle zapomenout. Po dlouhé době jsme předvedli velice špatný výkon. Od úvodní minuty jsme byli všude pozdě a nedůrazní. Soupeř hrál jednoduše a dostával příliš volného prostoru na naší polovině. Když k tomu přičteme, že jsme několikrát propadli a soupeř nás potrestal z brejků, můžeme děkovat Formikovi, že z toho nebyl větší debakl. Během osmi dnů nás čekají poslední tři zápasy letošní sezóny. Musíme zabrat a ještě uhrát nějaké body do tabulky.

SCC SEMILY 12:15 FBC PANTHERS Liberec

Branky: 4x Havrda, 2x Vyhlídko, Sábl, Kubín, Navrátil, Roztočil, Zemánek, Fišer

Sestava: Forman – Sábl, Zemánek, Šimon, Vocelka – Vyhlídko, Kubín, Bulušek, Havrda, Roztočil, Tran, Fišer, Šírek, Navrátil

Komentář trenéra Tomáše Miksánka:

Pro diváky asi hezké utkání, kdy se zase, bohužel pro nás, hrálo nahoru dolu. První třetinu jsme zvládli, ale nástup do druhé a třetí třetiny byl jednoduše katastrofa. Fatální chyby, ztráty jednoduchých míčků a naivní řešení banálních situací. Když nedokážeme odehrát naplno 60 minut, nemáme proti tak technicky silným a v zakončení nekompromisním soupeřům šanci bodovat. Tohle si musí kluci srovnat v hlavě, protože když jsme se drželi plánu, tak jsme neměli problém držet se soupeřem krok. Po florbalové stránce hezký zápas, který jsme si opět prohráli svojí hloupostí a naivitou. Nezbývá než pogratulovat zkušeně hrajícímu soupeři a poděkovat divákům za přízeň během posledního domácího utkání.

Komentář kapitána Tomáše Sábla:

Diametrálně odlišný zápas i přístup celého týmu, než jsme zažili před týdnem ve Rtyni. Věděli jsme, že soupeř je na tom technicky velice dobře a především v útočné fázi je hodně nebezpečný.

Na nepříznivý vývoj v první třetině jsme dokázali zareagovat. V rozmezí tří minut jsme zaznamenali tři branky a do šaten jsme šli s jednogólovým náskokem. Bohužel soupeř vyrovnal hned po sedmi vteřinách, ale celou druhou třetinu jsme měli soupeře tzv. na dostřel.

Do třetí třetiny se trenér rozhodl stáhnout hru na dvě kompletní pětky a místo toho, abychom obrátili vývoj zápasu v náš prospěch, přišel hrozný začátek třetí třetiny. Během 80 vteřin jsme třikrát inkasovali a rázem to bylo o pět branek a pět minut před koncem zápasu dokonce o sedm. I když se nám v závěru zápasu podařilo vstřelit čtyři branky, na vyrovnání to už nestačilo.

Škoda, že jsme nedokázali udržet skvělý výkon celých 60 minut a úvod třetí třetiny v podstatě o zápase rozhodl. Teď musíme dobře zregenerovat a v pondělí nás čeká důležitá dohrávka v Jablonci nad Nisou.

FLORBAL JABLONEC 2:3p SCC SEMILY

Branky: 2x David, Hradecký

Sestava: Forman – Sábl, Zemánek, Navrátil, Šimon, Vocelka – Vyhlídko, Hradecký, Kubín, Havrda, Roztočil, Tran, Fišer, Šírek, David

Komentář trenéra Tomáše Miksánka:
Po florbalové stránce hrůza. Chtěli jsme hrát na míčku a snažit se kontrolovat hru. Místo toho to byla florbalová válka, kdy oba týmy bojovaly na 100 % o každý míček, ale s florbalem to moc společného nemělo. Každopádně pro kluky konečně zasloužená, především morální, odměna a vzpruha. Dokázali jsme otočit nepříznivý vývoj a čtvrté prodlužované utkání sezóny jsme i s pomocí štěstí, které jindy pomohlo soupeři, konečně dotáhli do vítězného konce.

Chválím nasazení a odhodlání všech zúčastněných. Po florbalové stránce bohužel nic moc k hodnocení není. Doufám, že k poslednímu zápasu sezóny přistoupí hráči s pokorou a přístupem jako dnes. Přidáme nějakou florbalovou kvalitu a kluky z Koberov minimálně potrápíme. Díky soupeři za zápas a velice početnému zástupu jabloneckých fanoušků za super atmosféru!

Komentář kapitána Tomáše Sábla:
Od úvodních minut na nás byla znát nervozita. I když jsme si před zápasem říkali, že o nic nejde a na výsledku nezáleží, stejně nám to svazovalo ruce - kdy jindy vyhrát než s týmem, který je těsně nad námi. Ani brzké vstřelení gólu nám nepomohlo se uklidnit. Po většinu zápasu se jednalo spíš o boj, než o pohledné florbalové akce. I když jsme si o víkendu proti Panthers Liberec ukázali, že dokážeme kombinovat a předvádět pohledné akce.

Až 10 minut před koncem, nás dokázal nastartovat neuznaný gól soupeře. Od té doby jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme vyrovnali a po 14 vteřinách trochu se štěstím rozhodli prodloužení a zaznamenali tak první vítězství v divizi.

Radost z vítězství