Áčko si z Českého Dubu odváží 4 body

26. leden 2024

Po dvou neúspěšných zápasech vyrazilo Áčko na další turnaj do Českého Dubu, kde se utkalo s prvním a posledním týmem tabulky.

V prvním zápase nás čekal poslední tým tabulky USK Slavia Liberec. Soupeř se ujal vedení po 60 vteřinách a nám bylo jasné, že nás rozhodně nečeká, tak lehký zápas jako v listopadu na domácí palubovce. O pár minut později vyrovnal L. Vyhlídko a když ve 12 minutě otočil skóre Šírek, vypadalo to, že bychom se mohli uklidnit a navyšovat skóre. Bohužel jsme vytvářeli spoustu zbytečných chyba a jednu z nich soupeř ve 14 minutě potrestal. Naštěstí uběhlo jenom 17 vteřin a střelecký účet si otevřel Havrda.

První třetinu jsme tedy vyhráli 3:2, ale rozhodně jsme se na střídačce neměli za co chválit. Vyříkali jsme si některé situace a nastoupili do druhé třetiny s motivací podat lepší výkon. I když jsme se dostávali do šancí, tak se nám je nedařilo proměňovat a ve 20 minutě soupeř opět vyrovnal. Naštěstí o půl minuty později Havrda opět strhl vedení na naši stranu a do konce třetiny přidal svoji třetí branku a přinesl uklidnění na naše hokejky.

Ve třetí třetině jsme přečkali oslabení a přidali další tři branky a zaslouženě vyhráli 8:3.

Po krátké přestávce jsme nastoupili proti dosud neporaženému týmu z Koberov (13 výher a 1 remíza). Na předchozím turnaji našemu prvnímu soupeři nastříleli úctyhodných 40 branek a my jsme doufali, že si neotevřou střelnici i proti nám.

Jak je naším zvykem, tak proti silnějším soupeřům se dokážeme vyhecovat a podávat výrazně lepší výkony. Pomohlo nám k tomu i to, že jsme se po 61 vteřinách ujali vedení. Energii, která v malém počtu hráčů a po náročném prvním zápase rychle ubývala, nám dodal v páté minutě L. Vyhlídko, když zvyšoval na 2:0. Soupeř byl florbalovější, ale nám se dařilo dobře bránit a odolávat jejich náporu. V desáté minutě dostal Chmelík trest 2+10 a soupeř trochu se štěstím dokázal přesilovou hru využít. Do konce první třetiny přidali hráči z Koberov ještě dvě branky a otočit skóre ve svůj prospěch.

Druhá třetina se nesla v podobném duchu. Pozorně jsme bránili a snažili se využít každou příležitost k ohrožení soupeřovi branky. V 19 minutě při přesilové hře Navrátil střelou z půlky vyrovnal. O dvě minuty později L. Vyhlídko strhl vedení opět na naši stranu, ale soupeř o chvíli později využil naší nedůslednosti při bránění standardní situace a opět vyrovnal. V závěru druhé třetiny přišlo zbytečné vyloučení Sábla, ale tentokrát se nám podařila hra v oslabení dobře ubránit a neinkasovat.

Do třetí třetiny tedy obě družstva nastupovala za nerozhodného stavu. Po půl minutě ale Reczai završil svůj hattrick a soupeř se zase ujal vedení. O necelé dvě minuty později ale završil svůj hattrick i L. Vyhlídko a odstartoval tím divokých 90 vteřin, během kterých se nejprve soupeř ujal vedení, aby během chvíli Š. Vyhlídko vyrovnal. Závěrečných 80 vteřin jsme hráli přesilovou hru, ale za vítězstvím jsme se nehnali. Raději jsme se soustředili, abychom neudělali zbytečnou chybu a neinkasovali. To se nám podařilo a tak zápas skončil remízou 6:6.