Družstvo elévů odehrálo v České Lípě tři vyrovnané zápasy

22. leden 2024

Další odehraný turnaj v rámci liberecké ligy elévů se konal tentokrát ve sportovní hale v České Lípě.

Do Lípy jsme vyrazili s osmi hráči a čekali nás postupně opravdu silní soupeři v podobě TJ Sokol Koberovy - Sršni, Florbal Ústí white a FBC Česká Lípa.

Do prvního zápasu jsme vstoupili trochu rozpačitě, ale děti se velmi brzy vzchopili a celý zápas byl přetahováním o každý balónek. Nakonec se nám podařilo Sršně z Koberov porazit o jediný gól 3:2. Bylo to i díky tomu, že nám Štěpán Mifka zachytal v brance naprosto úžasně a připsal si několik skvělých zákroků. Tento zápas víceméně předurčil vývoj všech dalších zápasů dne, kdy se ukázalo, že jsme byli všem týmům vždy více než vyrovnaným soupeřem.

Do druhého zápasu semilští elévové vstoupili okamžitě po odehrání prvního, což se ve vývoji utkání ukázalo jako výhoda i nevýhoda. Na začátku byli rozehraní a děti z Ústí překvapili rychlými góly a ujali se vedení. Bohužel s přibývají dobou zároveň i docházely síly a i když velmi bojovali a vymačkali ze sebe poslední zbytek energie, tak bohužel porážce 6:10 už zabránit nešlo.

Po odpočinku jsme hráli náš poslední zápas dne, a to s FBC Česká Lípa. Tento zápas byl opět naprosto vyrovnaný, což se v průběhu zápasu projevilo postupně  jak na intenzitě zápasu, ale i herním nasazení všech dětí. Zápas nakonec skončil 5:5.

Další zápasy nás čekají 27. ledna v MSH Jablonec nad Nisou.
Aleš Housa