Obměněný tým starších žáků začal sezónu 2023/24

11. říjen 2023

Po dlouhé letní pauze svoji sezónu zahájili i starší žáci, kteří v sobotu odjeli na první ligový turnaj do Liberce. 

Prvním soupeřem byl tým FBC Panthers Liberec black. Na turnaj jsme přijeli s jasnými cíli, které se odvíjely od tréninkové náplně. Prvním z nich bylo využití přihrávky v zápase. A druhým hra jeden na jednoho, nebát se kličky, být kreativní a aktivní směrem dopředu. Zároveň s tím jsme chtěli dodržovat některé ze základních herních návyků, o kterých se v trénincích bavíme. 

Kvalitnější schopnosti a dovednosti byly v tomto zápase na naší straně, takže co se týče skóre, tak to postupně narůstalo v náš prospěch. Občas bylo vidět, že šlo o první zápas po dlouhé době a k vidění byly velmi neurovnané pasáže, a jak se říká pěkná „holomajzna“. Na klucích byla ale víceméně po celý zápas vidět snaha plnit zadané cíle. Konečný výsledek tak byl jen třešničkou na pomyslném dortu. 

Jestli jsme v prvním zápase dominovali, tak to samé platilo i v druhém zápase proti FBC Liberec „B“, ale v opačném gardu. Tentokrát jsme absolutně nestačili tempu soupeře, který nás jasně přehrával ve všech činnostech a aspektech. Počet míčků v naší síti přibýval po celý zápas, až se zastavil na konečném počtu 13, náš čestný úspěch zaznamenal Ondra Zeller. 

A jak celý turnaj zhodnotil trenér mužstva Jan Šimon? 

„Na úvod nutno podotknout, že krom dvou kluků jdeme do sezóny s novým týmem, takže tomu odpovídá i náplň v trénincích, která vychází z úrovně dovedností a schopností kluků. Když to shrnu celkově z pohledu plnění cílů, tak tady jsem naprosto spokojen. Kluci se v obou zápasech naprosto snažili plnit to co měli. Za snahu v prvním zápase byli odměněni vysokým vítězstvím, v tom druhém zápase bohužel naše snaha byla málo, protože úroveň našeho soupeře byla úplně někde jinde. 
Ten druhý zápas nám jasně ukázal naši reálnou sílu a úroveň schopností. Odkryl nám jednoznačně nedostatky, kterých je ale tolik, že je budeme muset na té dlouhé cestě, která nás čeká, postupně umazávat. Cesta nebude jednoduchá, všechno nepůjde hned a bude to vyžadovat především trpělivost. Nejdřív se musíme naučit základy, a pak přidávat ty složitější věci. 
Na závěr chci poděkovat klukům za předvedené výkony, rodičům za pomoc s dopravou a podporou v hledišti. Už teď se těšíme na další turnaj do Turnova.“