Starší žáci na turnaji stoprocentní při skóre 20:6

31. říjen 2023

Brzy ráno v sobotu 21. 10. vyrazili starší žáci ke svému druhému ligovému turnaji sezóny. Naštěstí cesta nebyla dlouhá a v 8 hodin jsme vyběhli na palubovku, kde nás čekalo derby s domácím TJ Turnov.

Do turnaje jsme šli s hlavními cíli a to vyzkoušet v zápasech dovednosti a návyky, na kterých pracujeme v trénincích. Především se tedy snažit o přihrávku a nebát se soubojů jeden na jednoho, hlavně a především v útoku.

První třetina měla rychlý gólový nástup z naší strany, kde jsme už v polovině čtvrté minuty vedli 3-0. Hra se především odehrávala na polovině domácích a nutno říct, že především náš první útok dělal obráncům velké problémy a k vidění byly krásné kombinace. V našem obranném pásmu to byl chvílemi především boj o to, kam se míček odrazí nebo kde skončí, ale když už něco prošlo, tak byl v bráně velmi pozorný Tomik Boch.

Druhá třetina byla ve znamení růstu počtu chybiček v naší hře. Směrem dopředu a v útočném pásmu jsme stále dokázali být nebezpeční, ale začali jsme ztrácet míčky ve středním pásmu, což není nikdy dobré. Štěstím pro nás bylo, že nás soupeř nepotrestal více góly v naší síti.

Poslední část byla gólově opět bohatší. Obrázek hry se moc neměnil. Spousta gólů z první po přihrávce, další velké množství šancí nevyužito. Konečný účet zápasu 13:4 pro náš tým, za zmínku určitě stojí i výjimečný bodový počin ještě věkem mladšího žáka Jéni Šimona, který vstřelil 6 gólů a na dalších 5 přihrál.

 

Los nám do druhého zápasu přisoudil tým z Nového Boru. Věděli jsme, že nás čeká těžší bitva než v úvodním utkání. Fyzicky velmi dobře připravení hráči znamenali, že na hřišti bude na všechno mnohem méně času. To se plně začalo naplňovat hned od první minuty. Mimo jednoho vyloučení toho úvodní část mnoho nenabídla. Velký boj s šancemi na obou stranách. Nutno podotknout, že několik našich příležitostí po gólu volala, ale v brance soupeře čaroval kluk s maskou na hlavě.

Jeho kouzlo odčarovala dvojice Kyloušek – Šimon a od této chvíle jsme začali v zápase trochu více dominovat. První útok několikrát dokázal soupeře „zamknout“ v jeho pásmu a pálit jednu ránu za druhou. Párkrát byli úspěšní, a tak jsme po druhé třetině vedli 4:1.

Poslední třetinu jsme opanovali. Dva rychlé góly přinesly klid na naše hokejky a zlomily odpor soupeře. Ten se snažil, ale když už se prosadil přes naše kluky, tak v brance byl opět Tomik Boch. Poměrně zkušeně pak kluci dovedli zápas do vítězného konce s konečným skóre 7:2.

 

A jak bodově vydařený turnaj zhodnotil trenér mužstva Jan Šimon?

„Je to jeden z těch turnajů, kdy mě těší i bodový zisk, protože kluci se maximálně po celou dobu snažili o plnění našich cílů. V obou zápasech se snažili o kombinaci, spousta gólů padla po střele z první. Kreativita a útočná chuť také většině kluků nechyběla a dokázali prodat to čemu se věnujeme v trénincích. Samozřejmě, že ne vše bylo zalité Sluncem, stále nám každý zápas odkrývá i naše nedostatky, ale těm se postupem sezóny začneme věnovat a díky tréninků se pokoušet je odstraňovat. Ale pořád budu opakovat, že musíme jít postupnými krůčky. Takže na závěr velké poděkování všem klukům, rodičům za pomoc s dopravou a podporou v hledišti. A na úplný závěr prostě musím smeknout klobouk před výkonem Jéni, který ač mladší žák, tak nám velmi výrazně pomohl ke konečným výsledkům.“